Διατροφή

Φιλοσοφία

H διατροφή…

…αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας και τη στάση μας απέναντι στο φαγητό, καθώς υποδηλώνει πολλά για το ποιοι είμαστε, την οικονομική, την κοινωνική αλλά και τη συναισθηματική μας κατάσταση καλύπτοντας τόσο τις θρεπτικές όσο και τις θερμιδικές μας ανάγκες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο χώρο κερδίζει η παχυσαρκία και τα σύνοδα με αυτή νοσήματα (διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση κ.λ.π.), ενώ ο έλεγχος του βάρους, η αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή και η βελτίωση των διατροφικών επιλογών και συνηθειών μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής αναγνωρίζουν τη σωστή διατροφή ως ένα σημαντικό παράγοντα πρόληψης χρόνιων νοσημάτων.

Στόχος δεν είναι η απώλεια βάρους μέσω στερητικών και εξαντλητικών διαιτών αλλά η σωστή απώλεια και εκπαίδευση πάνω στις διατροφικές μας συνήθειες και η βελτίωση αυτών. Μια υγιεινή διατροφή βασισμένη στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη όσο και ευεργετική μέσω εύκολων και έξυπνων λύσεων συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός υγιούς βάρους και μίας υγιούς σχέσης με το φαγητό, ενώ συμβάλλει και στην υιοθέτηση σωστών επιλογών των παιδιά σας, καθώς η διατροφική σας συμπεριφορά επηρεάζει άμεσα και της διατροφικές επιλογές των παιδιών σας.

Διατροφή

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ατόμων παρέχονται εξειδικευμένα προγράμματα διατροφικής υποστήριξης, τα οποία απευθύνονται σε:
Oλα τα στάδια της ζωής:

  • Παιδική ηλικία
  • Εγκυμοσύνη και Θηλασμός
  • Τρίτη ηλικία
  • Ενήλικες

   Και σε παθολογικές καταστάσεις.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στοχεύουν:

 • Στην αποτελεσματική μείωση του βάρους και τον μακροχρόνιο έλεγχο του βασισμένο στις ανάγκες του κάθε σώματος και τις επιθυμίες του ατόμου.
 • Στην εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής σχεδιασμένα πάνω στο κάθε άτομο, το ιστορικό του, τις διατροφικές του συνήθειες και τον τρόπο ζωής του.
 • Στη διατροφική εκπαίδευση του ατόμου πάνω στη διατροφή και την υγεία του
 • Στον σχεδιασμό προγραμμάτων διατροφής που να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου, προκειμένου η σωστή διατροφή να γίνει καθημερινή συνήθεια.
 • Στην εμψύχωση και τη διαρκή υποστήριξη του ατόμου.
  Στη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τόσο του παιδιού όσο και της μητέρας.
Αρχική Συνεδρία

ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 1. Ανάλυση της σύστασης σώματος- Λιπομέτρηση

Ο προσδιορισμός της ποσότητας και της κατανομής του λίπους στο σώμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τον σχεδιασμό ενός κατάλληλου πλάνου διατροφής και την μετέπειτα αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος αυτού.

Η ανάλυση της σύστασης του σώματος γίνεται με ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας και αφορά την ανάλυση του σώματος τόσο συνολικά όσο και τμηματικά, τον προσδιορισμό της μυϊκής μάζας και των συνολικών υγρών του σώματος.

Προετοιμασία πριν από τη Λιπομέτρηση

Προετοιμασία πριν τη Λιπομέτρηση

 • Περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ για 24 ώρες πριν τη λιπομέτρηση. Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση και επηρεάζει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σωστή μέτρηση.

 • Αποφυγή κατανάλωσης αναψυκτικών και διουρητικών ροφημάτων (π.χ. καφές) 3 ώρες πριν τη λιπομέτρηση.

 • 3-4 ώρες πριν την μέτρηση να μην έχει καταναλωθεί κάποιο γεύμα ή σνακ.

 • Αποφυγή κατανάλωσης νερού 3-4 ώρες πριν την μέτρηση.

 • Αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας τις προηγούμενες 12 ώρες. Η άσκηση επιδρά στην υδατική και ηλεκτρολυτική ισορροπία του σώματος επηρεάζοντας το αποτέλεσμα της μέτρησης.

 • Ιδανικά οι γυναίκες να βρίσκονται στη μέση του καταμήνιου κύκλου.

 • Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων κυρίως διουρητικών επηρεάζει την ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

 • Καλό θα ήταν κάθε φορά που είναι να γίνει η λιπομέτρηση να εφαρμόζονται οι ίδιες συνήθειες που έγιναν και στη προηγούμενη μέτρηση (π.χ. αν ήρθατε στο γραφείο με τα πόδια καλό είναι και στην επόμενη μέτρηση να έρθετε ξανά με τα πόδια).

Η ανάλυση δεν συνίσταται σε:

 • Παιδιά κάτω των 3 ετών

 • Εγκύους

 • Ασθενείς με βηματοδότη, τεχνητά μέλη ή μεταλλικά εμφυτεύματα.

 1. Μέτρηση του σωματικού βάρους και του ύψους του ατόμου. Με βάση το βάρος και το ύψος υπολογίζεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος, ο οποίος αποτελεί δείκτη παχυσαρκίας.

 2. Μέτρηση περιμέτρων του σώματος και της περιφέρειας της μέσης και ισχίου, που αποτελεί δείκτη κεντρικής παχυσαρκίας και συμβάλλει στον προσδιορισμό του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 3. Λήψη σύντομου ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας αποτελέσματα εξετάσεων του τελευταίου έτους (π.χ. γενική αίματος, λειτουργία θυρεοειδούς, βιοχημικές εξετάσεις όπως λιπίδια, σάκχαρο και όποια άλλη εξέταση κρίνετε χρήσιμη).

 4. Λήψη ιστορικού βάρους. Συζήτηση της πορείας του βάρους μέχρι και σήμερα, των προηγούμενων προσπάθειών απώλειας βάρους προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας, εμπόδια και περιορισμούς που σας εμποδίσαν να υλοποιήσετε τον στόχο σας και σημεία που πήγαν καλά.

 5. Λήψη διατροφικού ιστορικού. Συζήτηση πάνω στη διατροφική σας συμπεριφορά, τι σας αρέσει και τι όχι, τυχόν αλλεργίες και δυσανεξίες και γίνετε ανάκληση του προηγούμενου 24ώρου προκειμένου να γνωρίζουμε τις διατροφικές σας συνήθειες και το πρόγραμμα μέσα στη μέρα με στόχο τη δημιουργία ενός προγράμματος διατροφής πάνω σε εσάς.

 6. Σχεδιασμός προγράμματος διατροφής το οποίο σας παραδίδεται είτε εκείνη την ώρα ή σας αποστέλλεται με email.

 7. Συζήτηση και δημιουργία στόχων σε επίπεδο διατροφής αλλά και άσκησης.

Επόμενες Συνεδρίες

ΔΟΜΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Οι επόμενες συνεδρίες πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και σε διάστημα μίας εβδομάδας, δεκαήμερου ή δεκαπενθήμερου και περιλαμβάνουν:

 • Ζύγισμα και ανάλυση της σύστασης του σώματος.

 • Μέτρηση περιμέτρων του σώματος.

 • Αξιολόγηση προσπάθειας και των στόχων.

 • Συζήτηση πάνω στις δυσκολίες και τα προβλήματα που τυχόν υπήρχαν κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

 • Αναπροσαρμογή των στόχων και του προγράμματος.

Άλλες υπηρεσίες

Αποτρίχωση

Εξαλείψτε την τριχοφυΐα από το σώμα σας

Θεραπείες Προσώπου

Γνωρίστε το δέρμα σας και τις ανάγκες του

Θεραπείες Σώματος

Ανακαλύψτε τη θεραπεία που σας ταιριάζει καλύτερα

Διατροφική Υποστήριξη

Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής